LIVE PR

Jacob Fischer Mads Vinding duo

Strengeleg i verdensklasse.

Der er lagt op til en stor musikalsk oplevelse når to af danmarks bedste jazzmusikere besøger __________________________

De har igennem en årrække udviklet et næsten telepatisk duo sammenspil - "fuldstændig som to gamle venner i fortrolig samtale" som en anmelder skrev om deres duo CD "Over The Rainbow" fra 2003.

Jacob Fischer er en brilliant, virtuos og prisbelønnet jazzguitarist der bl.a. er kendt for sine mange år i violinlegenden Svend Asmussens kvartet.
Han har for nylig udgivet en anmelderrost CD hvor han har den nu 93 årige men stadig særdeles velspillende Asmussen med som gæstesolist.

Kontrabas veteranen Mads Vinding står med sit iderige og sprudlende spil som den naturlige arvtager til basvirtuos tronen der blev ledig ved NHØPs alt for tidlige død.

Sammen vil de kaste sig over en skønsom blanding af Jazz evergreens, Danske sange og viser leveret med imponerende instrumentalt overskud af to musikere der ikke ser nogen grund til at skjule at de kan lide at spille musik.

OM OVER THE RAINBOW

Til sammen kunne Mads Vinding og Jacob Fischer udstyre et helt bigband med jazzpriser, Grammyer (dengang man måtte kalde dem sådan), Danish Music Awards og andre hædersbevisninger. I deres hidtidige samarbejde ved en række koncerter rundt om i landet, er de blevet rost til skyerne for et fintfølende samspil og en tæt kontakt til publikum. De to musikere har befundet sig så godt i hinandens selskab, at de nu udgiver en plade sammen.

Fra Højskolesangbogens "Jeg ser de bøgelyse øer", over en vals af Chopin, og til jazzstandards som Cole Porters "Love for Sale" – De binder det hele sammen i et inspireret og passioneret samspil af højeste internationale klasse. Pladen er af den slags, som man kan lytte til i det uendelige, og samtidigt er det en plade der egner sig godt til aften foran pejsen eller over en god middag. Over the Rainbow er indspillet over tre dage i Mads Vindings hjemmestudie – langt de fleste tracks er first takes. Pladen udkommer på Cope Records d. 28. november.